Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Seznam alergenů

publikovaných ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK:
A
- pšenice, B žito, C ječmen, D - oves, Ešpalda, F kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. KORÝŠI a výrobky z nich

3. VEJCE a výrobky z nich

4. RYBY a výrobky z nich

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich

6. SOJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich

7. MLÉKO a výrobky z něj

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY:
1 – mandle, 2 - lískové ořechy, 3 - vlašské ořechy, 4 - kešu ořechy, 5 - pekanové ořechy, 6  para ořechy, 7 - pistácie, 
8 makadamie a výrobky z nich

9. CELER a výrobky z něj

10. HOŘČICE a výrobky z ní

11. SEAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentrátech vyšších
než 10 mg, ml/kg, l vyjádřeno SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj

14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich